Wij zijn vandaag open tot 16:00!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube

 

Speculaas

De Sinterklaastijd is weer aangebroken en het is tijd voor speculaas! Met de speculaasmix van de Windhond bak je makkelijk de heerlijkste speculaas. 

Benodigheden

  • 500 gr. speculaasmix
  • max. 225 gr. boter  
  • 2 eieren
  • 1 losgeklopt ei

Bereidingstijd

10 minuten voorbereiding
2 uur rusttijd
30 minuten baktijd

Stappen

1. Weeg alles af

Weeg de ingrediënten af en leg ze klaar.

2. Kneed het deeg

 

Snijd de boter door de speculaasmix en kneed het geheel tot een bal.

3. Rust het deeg

Wikkel het speculaasdeeg in huishoudfolie en leg het twee uur in de koelkast. Door de langere rusttijd trekken de kruiden beter door het deeg. 

4. Voorverwarm oven

Verwarm de oven voor:  200 graden Celcius boven en onderwarmte. 

5. Vorm de speculaas

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van 1 cm dik. Snijd hier stukken (of poppen) uit en leg dit op een beboterde bakplaat met ei bestrijken en bak in 14 minuten in de oven van 200 ºC. Let op: tijd afhankelijk van de dikte van de speculaasplak.

Click & collect

Bestel je speculaas koek mix online en haal op bij de molen.

De Windhond

Molenweg 30
3764 TA, Soest
info@windhond.nl

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag12:00 - 16:00
DonderdagGesloten
VrijdagGesloten
Zaterdag12:00 - 16:00
Zondag12:00 - 16:00

Stichting



ANBI