De Sinterklaastijd is weer aangebroken en het is tijd voor speculaas! Met de speculaasmix van de Windhond bak je makkelijk de heerlijkste speculaas.
10 minuten voorbereiding
2 uur rusttijd
30 minuten baktijd
Weeg de ingrediënten af en leg ze klaar.
Snijd de boter door de speculaasmix en kneed het geheel tot een bal.
Wikkel het speculaasdeeg in huishoudfolie en leg het twee uur in de koelkast. Door de langere rusttijd trekken de kruiden beter door het deeg.
Verwarm de oven voor: 200 graden Celcius boven en onderwarmte.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van 1 cm dik. Snijd hier stukken (of poppen) uit en leg dit op een beboterde bakplaat met ei bestrijken en bak in 14 minuten in de oven van 200 ºC. Let op: tijd afhankelijk van de dikte van de speculaasplak.
Bestel je speculaas koek mix online en haal op bij de molen.
Maandag | Gesloten |
Dinsdag | Gesloten |
Woensdag | 12:00 - 16:00 |
Donderdag | Gesloten |
Vrijdag | Gesloten |
Zaterdag | 12:00 - 16:00 |
Zondag | 12:00 - 16:00 |