Pizzadeeg is heel eenvoudig te maken. Het enige wat je nodig hebt is meel, zout, gist en water. En voor de lekkerste bodem gebruik je het Pizzameel van de Windhond! Deze bestaat uit een mix van durum tarwebloem, tarwebloen, maisbloem en een vleugje zout.
500 gr pizzameel
300 gr water
5 gr droge gist
40 gr olijfolie
Let op: zout zit al in de Pizzameel mix
100 gr tomatensaus
Toppings zoals mozarella, salami, pesto, paprika, gorgonzola...
10 minuten voorbereiding
30 minuten rusttijd
10 a 15 minuten baktijd
Voeg de pizzameel, water en gist bij elkaar en kneed. Tijdens het kneden voeg je de olijfolie toe.
Deeg in twee gelijke stukken verdelen. Ballen van vormen en op een warme plaats ongeveer 30 minuten laten rijzen.
Verwarm de oven voor: 230 graden Celcius boven en onderwarmte of 210 graden Celcius hete luchtoven.
Het deeg tot mooie dunnen pizzabodems uitrollen. Verdeel de tomatensaus over de pizza en beleg met mozarella, kaas, salami of wat je maar lekker vindt. Op de bakplaat leggen.
De pizza's bakken. Baktijd 10 a 15 minuten.
Bestel je pizzameel online en haal op bij de molen.
Maandag | Gesloten |
Dinsdag | Gesloten |
Woensdag | 12:00 - 16:00 |
Donderdag | Gesloten |
Vrijdag | Gesloten |
Zaterdag | 12:00 - 16:00 |
Zondag | 12:00 - 16:00 |