Wij zijn vandaag open tot 16:00!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube

 

Pizza - basis recept

Pizzadeeg is heel eenvoudig te maken. Het enige wat je nodig hebt is meel, zout, gist en water. En voor de lekkerste bodem gebruik je het Pizzameel van de Windhond! Deze bestaat uit een mix van durum tarwebloem, tarwebloen, maisbloem en een vleugje zout. 

Benodigheden

500 gr pizzameel
300 gr water
   5 gr droge gist
 40 gr olijfolie
Let op: zout zit al in de Pizzameel mix
100 gr tomatensaus
Toppings zoals mozarella, salami, pesto, paprika, gorgonzola...

Bereidingstijd

10 minuten voorbereiding
30 minuten rusttijd
10 a 15 minuten baktijd

Stappen

1. Kneed het deeg

Voeg de pizzameel, water en gist bij elkaar en kneed. Tijdens het kneden  voeg je de olijfolie toe.

2. Rust het deeg

Deeg in twee gelijke stukken verdelen. Ballen van vormen en op een warme plaats ongeveer 30 minuten laten rijzen.

3. Voorverwarm oven

Verwarm de oven voor:  230 graden Celcius boven en onderwarmte of 210 graden Celcius hete luchtoven.

4. Beleg de pizza bodem

Het deeg tot mooie dunnen pizzabodems uitrollen. Verdeel de tomatensaus over de pizza en beleg met mozarella, kaas, salami of wat je maar lekker vindt. Op de bakplaat leggen.

5. Bak de pizza

De pizza's bakken.  Baktijd 10 a 15 minuten.

Click & collect

Bestel je pizzameel online en haal op bij de molen.

De Windhond

Molenweg 30
3764 TA, Soest
info@windhond.nl

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag12:00 - 16:00
DonderdagGesloten
VrijdagGesloten
Zaterdag12:00 - 16:00
Zondag12:00 - 16:00

Stichting



ANBI