Wij zijn Woensdag om 12:00 uur weer open!
Volg ons op Social Media
Facebook Twitter YouTube

 

Griesmeelpudding met citroen voor 4 personen:

Benodigd:

500 ml volle (of half volle) melk
1 theelepel zeer fijn geraspte gele citroenschil (of een halve theelepel citroensap)
40 gram rozijnen
50 gram tarwegries van Korenmolen De Windhond
60 gram kristalsuiker (of lichte basterdsuiker)
1 ei

Bereidingswijze

  1. Breng de melk met de citroenrasp (of sap) aan de kook.
  2. Laat deze op een lage temperatuur 10 minuten trekken.
  3. Meng vervolgens het tarwegries, de suiker, de rozijnen al roerend bij de hete melk.
  4. Kook de griesmeel zachtjes en laat het al roerend in circa 5 a 10 minuten wat dikker worden.
  5. Klop intussen het eitje los.
  6. Giet een beetje hete griesmeel bij het ei, goed doorroeren en al roerend teruggieten bij de griesmeel in de pan.
  7. Kook de griesmeel in circa 10 a 15 minuten totdat het zo ingedikt is dat je met een pollepel al roerend even de bodem kunt zien.
  8. Spoel een puddingvorm (of schaaltje) om met water en giet de hete griesmeel in de vorm ( of  schaaltje).
  9. Dek de puddingvorm of schaaltje af met een bordje of vershoudfolie en laat de pudding in de koelkast koud worden en opstijven.
  10. Serveer naar wens met vruchten en slagroom.
  11. Eet smakelijk!!!

De Windhond

Molenweg 30
3764 TA, Soest
info@windhond.nl

MaandagGesloten
DinsdagGesloten
Woensdag12:00 - 16:00
DonderdagGesloten
VrijdagGesloten
Zaterdag12:00 - 16:00
Zondag12:00 - 16:00

Stichting



ANBI