Griesmeelpudding met citroen voor 4 personen:
Benodigd:
500 ml volle (of half volle) melk
1 theelepel zeer fijn geraspte gele citroenschil (of een halve theelepel citroensap)
40 gram rozijnen
50 gram tarwegries van Korenmolen De Windhond
60 gram kristalsuiker (of lichte basterdsuiker)
1 ei
Bereidingswijze
- Breng de melk met de citroenrasp (of sap) aan de kook.
- Laat deze op een lage temperatuur 10 minuten trekken.
- Meng vervolgens het tarwegries, de suiker, de rozijnen al roerend bij de hete melk.
- Kook de griesmeel zachtjes en laat het al roerend in circa 5 a 10 minuten wat dikker worden.
- Klop intussen het eitje los.
- Giet een beetje hete griesmeel bij het ei, goed doorroeren en al roerend teruggieten bij de griesmeel in de pan.
- Kook de griesmeel in circa 10 a 15 minuten totdat het zo ingedikt is dat je met een pollepel al roerend even de bodem kunt zien.
- Spoel een puddingvorm (of schaaltje) om met water en giet de hete griesmeel in de vorm ( of schaaltje).
- Dek de puddingvorm of schaaltje af met een bordje of vershoudfolie en laat de pudding in de koelkast koud worden en opstijven.
- Serveer naar wens met vruchten en slagroom.
- Eet smakelijk!!!