Brood van Soester Lemaire-meel
Ingrediënten
Benodigd
- 500 g Soester Lemaire-meel
- 300 ml lauw water (temperatuur 29 ºC)
- 4 g zout, 6 g instant gist
- 15 g margarine
Bereidingswijze
- twee minuten mengen
- dertien minuten kneden
- 60 minuten 1e rijs op een tochtvrije plek bij circa 28 ºC
- doorslaan, vormen tot deegrol en 60 minuten narijs (in het bakblik) op een tochtvrije plek bij circa 28 ºC
- bakken In een blauwstalen bakblik afmeting 28x10x8,5 cm, 30 minuten op 200 °C
Recept voor de broodbakmachine
Ingrediënten
- 500 g Soester Lemaire-meel
- 300 ml water
- 6 g droge gist
- 6 g zout
- 15 g boter (margarine)
- 4 g suiker
Programma
Volkoren (Whole wheat).
Volgorde vullen bakvorm van de broodbakmachine:
- water
- helft van het meel
- suiker, zout, boter
- resterende deel van het meel
- gist (de gist mag nooit rechtstreeks in contact komen met water of zout)
Denk eraan dat alle ingrediënten op kamertemperatuur moeten zijn. Kijk na 5 - 8 minuten of de deegbal niet te nat of te droog is. Anders wat vocht of meel toevoegen. Zie tevens de handleiding van uw broodbakmachine.